Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не спести похвалите си за Ерлинг Холанд, който вкара нов страхотен гол, а Гражданите измъкнаха 2:1 над Борусия Дортмунд в Шампионската лига. 

Норвежецът отбеляза с великолепен удар от въздуха в 84-ата минута и вече има 13 попадения в 9 мача през кампанията. Изпълнението му бе сравнено с това на легендарния Йохан Кройф от 1973-та година срещу Атлетико Мадрид. 

„Какъв гол! Помня, че Кройф вкара подобен за Барселона срещу Атлетико, така че е хубаво да имаме в отбора някой като Йохан! Асистенцията също бе прекрасна. Добрият ми приятел Ибрахимович е другият, който има способността да бележи по подобен начин. Ерлинг просто носи това в себе си, той е подвижен и има способността да вкарва и от невъзможни позиции” заяви Гуардиола, който обаче похвали и Джон Стоунс, който изравни с мощен шут от двайсетина метра. 

„През първото полувреве той щеше да опита допълнително подаване. Този гол определено бе решителния момент. Не може обаче да играе 60-65 минути, както сега, защото сме различен отбор. Много трудно влязохме в ритъм и това се видя” добави наставникът. 

„Бяхме много пасивни при преходите си и имахме големи трудности. Просто играхме бавно. Едва след като изостанахме променихме динамиката си, а и влезлите играчи от пейката се включиха добре. В Шампионската лига не можеш да се отпускаш. След Севиля мнозина казаха, че всичко е ясно, но не е така и този турнир просто не прощава” изтъкна още Гуардиола.